Horké čajové trendy




Víte o tom, že momentálně jsou nejžhavějším americkým hitem čajové párty?

Mimochodem, čaj o páté není žádnou novinkou a v lepších rodinách kouzlo této tradice znaly už naše babičky. Kromě toho, co může během chladných podzimních dnů padnout lépe než šálek lahodného, ​​horkého čaje? Vraťme se však k čajovému trendu, který momentálně okouzlil Američanky: Jedná se o novodobé hobby vymýšlet a míchat si vlastní čaje, pozvat si přítelkyně a společně si čaj vychutnávat a příjemně se pobavit.

Jak na to?

Ideálním základem je černý čaj, jelikož má silnou a výraznou chuť. Hodí se také Rooibos nebo zelený čaj. Bílý čaj není pro tento účel příliš vhodný, protože přísady, které k němu přimícháme, snadno překryjí jeho chuť. Zásadou je, že čajovou směs vytváříme vždy ze čtyř příměsí, přičemž základem je vždy černý čaj, Rooibos nebo zelený čaj. K němu vybíráme vhodné přísady – například aromatické bylinky, jako levandule či citrónová tráva, rozinky, brusinky nebo jiné sušené ovoce, vhodný je také kakaový prášek, skořice, kokosové hoblinky, ořechy nebo sušené květiny. Vytvořme si tedy vlastní čajovou směs podle uvážení a pokud nám chutná, pozveme své přítelkyně a přátele na čajovou párty a dejme jim ochutnat čajík z vlastní produkce. Pokud vás míchání čajů začne bavit, založte si k tomuto účelu sešit, kam si budete zapisovat své receptury a postřehy.

A abyste se na začátku uměli rychle zorientovat, přikládáme jeden recept na inspiraci, jak asi mán vypadat poměr jednotlivých přísad v čaji. Věříme, že se vám čajové trendy a podzimní čajování zalíbí!

Červený čaj s brusinkami

Na 5 šálků potřebujeme:

 

50 g čaje Rooibos (nebo 5 – 6 sáčků tohoto čaje). Pokud nemáte Rooibos, může být také černý čaj.

Postup:

Čaj vložíme do konvice a přidáme 2 čajové lžičky sušených brusinek, 2 čajové lžičky růžových lupínků a půl čajové lžičky umleté ​​skořice. Vše spolu dobře promícháme a zalijeme vařící vodou. Zakryjeme a necháme 5 – 8 minut vyluhovat. Potom scedíme, osladíme podle chuti a vychutnáváme…

Save

Save




Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Eva Nováčková
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com

Zdroj:
woman.sk