Všechno se změní, když se změníte





Co je to s těmito změnami a naší osobností? Rodíme se s ní, nebo ji získáváme věkem?
Obě odpovědi jsou dobré. Osobnost je nedílnou součástí naší existence, se kterou se samozřejmě rodíme, ale v průběhu let můžeme pozorovat, že se naše osobnost mění. Jak se to stane a proč? No, život nás dokáže mnohokrát překvapit. Stojíme na rozcestí a musíme si vybrat cestu, kterou chceme jít, která není vždy správná. Změna osobnosti závisí také na tom, s kým jsme, ale naše myšlení se může měnit i na základě lidí, které potkáváme.

Jsou lidé, kteří loví své rodiče. Narodili se takto?

Samozřejmě že ne. Možná to byly jako děti milé, dobře vychované malé děti, tak co se stalo? Dalo by se říci: „život sám“. Ale není to tak, protože život se neřeší sám. Lidé si vybírají mezi dobrem a zlem, mezi tím, co chci a co nechci. Podstatná je samozřejmě dobrá výchova. Pokud se však člověk dostane do špatné společnosti, začne se měnit, a to k horšímu. Změní se pak jeho osobnost? Samozřejmě. Člověk začne myslet a jednat jinak, ale to neznamená, že to tak zůstane po celý život.

Co nás ještě mění?

Nejčastěji ztráta zaměstnání, vážná nemoc v rodině a především smrt.
Smrt blízkého člověka může dokonce vyústit v izolaci od společnosti nebo hluboké deprese. taková změna člověka má na něj obrovský dopad, stejně jako na všechny ostatní kolem něj.
Nikdy byste se neměli vzdávat. Nejdůležitější v životě je mít cíl, mít pro co a pro co žít a také doufat. Jak se říká: „Naděje umírá poslední.“ Takže když je naděje, je tu šance na lepší zítřky. Změny jsou dobré, ale musíte si pamatovat, že musíte být dobrým člověkem, pak můžete změnit svět.




Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Eva Nováčková
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com

Zdroj: womenworld.pl