Bylinky proti vyčerpanosti




Únava – to je nejen slovo, které v současnosti často skloňujeme, ale jehož projevy a důsledky všichni velmi dobře známe. Po probdělé noci nebo večer, po náročném a vyčerpávajícím dni, je to docela přirozené. Jak si ale pomoci, když se nám to stává stále častěji? Tehdy se může jednat o syndrom chronické únavy. Kromě zdravé životosprávy nám účinně mohou pomoci i léčivé bylinky obsahující látky, které zklidňují podrážděný nervový systém. Vyzkoušejte tedy bylinky proti vyčerpanosti. Pokud nepomůže spánek, ani odpočinek, zkuste blahodárný a uklidňující účinek obkladů z Meduňky lékařské.

Postup:

5 čajových lžiček lístků meduňky lékařské zalijeme půllitrem horké vody, necháme 10 minut vyluhovat a poté scedíme. Potom do meduňkového nálevu namočíme malý ručníček (dejme pozor, aby byl příjemně teplý, ale ne horký!) a položíme na čelo. Obklad můžeme podle potřeby několikrát vyměnit. Důležité je, aby byl příjemně teplý.

Při stavech vyčerpanosti a stresu, které často mohou souviset is nepříjemnými pocity a křečemi v žaludku, pomáhají také meduňkové kapky, které se určitě vyplatí mít ve své domácí lékárničce. Celkový blahodárný pocit uvolnění a relaxu si však můžeme dopřát i ve vlastní koupelně, kde si dopřejeme léčivé koupele se zklidňujícími a regeneračními přírodními substancemi.

Bylinky proti vyčerpanosti

Náš tip na bylinky proti vyčerpanosti:

Vyzkoušejte například éterický olej z borovice v podobě nepěnivé přísady do koupele se směsí přírodních silic jehličnatých stromů. Jehličnanová koupel má osvobozující a stabilizační účinek, zejména po rušném dni plném nervového napětí. Působí blahodárně na uvolnění dýchacích cest a pomáhá také při revmatických bolestech a neuralgiích.

 

Pokud máte v oblibě vůni levandule, můžete ke zklidnění vyzkoušet luxusní levandulový olej. Je to nepěnivá přísada do koupele s vysokým obsahem levandulové silice. Má uklidňující a harmonizující účinek, zmírňuje duševní i svalové napětí. Podporuje dobrý spánek. Doporučuje se při stavech přecitlivělosti a poruchách usínání.

Bylinky proti vyčerpanosti



Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Eva Nováčková
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com

Zdroj:
woman.sk