Pětidenní dieta pro krásnou pleť: Skutečně funguje?






Pětidenní dieta podle typu pleti je novinkou, která má zlepšit stav pokožky. Vytvořila ji Teresa Tarney dietoložka, která se stará o zdraví a krásu více slavných žen, včetně Kate Moss či Sienny Miller.

V čem spočívá? Skutečně funguje?

Pětidenní dieta

Čistá pleť i kila dolů

Jde o pětidenní kúru, která pomůže nejen vyčistit pleť, ale také shodit pár kilo – alespoň podle její autorky. Spočívá v konzumaci antioxidantů, zdravých tuků a dokonalé hydrataci. Před zahájením kúry doporučuje diagnostikovat problémy, které se týkají pokožky konkrétní osoby a také určit míru stresu a kvalitu životního stylu včetně způsobu stravování. Následuje vypracování stravovacího plánu na míru.

Pročištění trávení

Cílem této očistné kúry je nastolit „střevní klid“, aby se trávicí ústrojí pročistilo a fungovalo jak má. Jen tak bude schopno správně zpracovávat potraviny, absorbovat živiny a zabránit kožním problémů, včetně vzniku akné. Během pěti dnů diety je zakázán lepek, pšeničné a mléčné výrobky, cukr, alkohol, káva a ponocování, protože mohou potenciálně způsobit zánětlivý stav. Dopřát si můžeme fenykl, cizrnu, kapustový salát, ryby a pomalu vařené kuřecí kari.

Jaký má být výsledek?

Teresa Tarney tvrdí, že po pěti dnech takového stravování se budeme cítit svěže, budeme mít bezvadnou pleť a spoustu energie. Navíc k pozitivním pocitům má přispět také ztráta na hmotnosti. Nicméně, ne všichni odborníci na stravování jsou této dietě nakloněn. Tak jako při každé dietě, která vylučuje některé druhy potravin, i zde se najde prostor pro dohady a nejasnosti. Mnozí upozorňují na fakt, že to zní příliš dobře na to, aby to byla pravda.

Co funguje určitě?

Navíc dodnes totiž neexistují žádné studie, které by potvrdily, že odstranění lepku, mléka, pšenice, cukru, kávy zlepší naši pleť. Je však prokázáno, že pozitivní vliv na pleť má dostatek čerstvého ovoce a zeleniny, snížení konzumace alkoholu, pravidelný pohyb, dostatek vitamínu C, ochrana před sluncem. Vyloučení celé řady potravin není obvykle dobrým nápadem, zejména při dlouhodobějších kúrách. Problémy s pletí a trávením je lepší nechat na dietologa, který nám určí nejvhodnější typ stravování pro nás podle našeho stavu, onemocnění a příznaků.

Sledujte nás i na sociálních sítích




Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Eva Nováčková
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com

Zdroj:
woman.sk