Jaro ve znamení zdraví, krásy a energie






Doplňky výživy a vitamíny pro všechny, kteří chtějí nejen přitažlivě a svěže vypadat, ale se také cítit dobře ve své kůži.

Ať se nám to líbí, nebo ne, opět tu máme jaro – se vším, co k ní patří. Příroda se probudila ze zimního spánku, v letošním roce o něco dříve než kdy jindy. A nám zbývá už jen doufat, že celá ta vzkvétající nádhera nám navzdory střídajícím se chladným a teplejším dnům vydrží a rozvine se do těch nejkrásnějších barev. Samozřejmě, jaksi přirozeně očekáváme, že s vzkvétajícím jarním obdobím, i my se probudíme do krásy a že nám sluníčko a všechna ta nádhera kolem nás vlije novou energii. Nakonec, takové pocity jsou zcela přirozené – vždyť každý z nás touží být přitažlivý a cítit se zdravě a dobře.

Ne vždy však zdraví a krása přicházejí automaticky, aniž bychom něco pro to museli udělat. Takových šťastlivců je málo. Nebo to platí pouze v určitém věku nebo v některých obdobích života. A tak, právě teď, když odkládáme čepice, šátky, šály a teplé oblečení, přichází nejvyšší čas, abychom pomohli svým vlasům, pokožce obličeje i těla, a samozřejmě i nehtům, zazářit v plné kráse!

Nádherné vlasy jsou sexy!

I když bohatá a hustá hříva zdravých vlasů není pro každého samozřejmostí, i jemnější a kratší vlasy mají svůj půvab. Důležité je, aby byly upraveny, hebké a voněly čistotou.

A aby byly zdravé. V našem životě jsou však období, kdy nás vlasy umí řádně potrápit. Vinou stresu, nezdravé výživy, v důsledku prodělaných onemocnění, ale i během puberty či po porodu mohou vlasy ve zvýšené míře vypadávat, slábnout, lámat se, ztrácejí lesk a tím i svou krásu. Tehdy přichází čas zamyslet se nad tím, co se děje a kromě návštěvy lékaře, který jistě poradí, je třeba začít užívat i vhodné doplňky výživy. Důležitá je pravidelnost i vytrvalost, aby tyto doplňky výživy začaly účinkovat. Výběr je opravdu pestrý. Mladší ročníky a mlsouny určitě osloví chutné gumové vitamíny v podobě medvídků, další zase možná raději upřednostní gelové měkké kapsle, prášek, který je třeba rozmíchat ve sklenici s vodou, nebo tablety, které je třeba zapít.

Gumové vitamíny vám zlepší nejen vlasy, ale také náladu!

Chcete-li udělat něco pro krásu svých vlasů ihned, nebo chcete pomoci k pěkným a zdravým vlasům někomu, na kom vám záleží, zkuste například ty, které se prodávají v podobě oblíbených gumových medvídků. Vždyť už jen ten pocit, že každý den uděláte něco pro zdraví svých vlasů prostřednictvím chutných gumových vitamínů, je určitě příjemný a vykouzlí vám úsměv na rtech. Nakonec, zcela oprávněně – vždyť obsahují vše pro to, aby vlasy dostaly výživu k tomu, aby krásně rostly: biotin, extrakt ze zlatého prosa, kolagen, methionin, vitamin A, C, E, B5, B6, B12, niacin, zinek, mangan, selen, kyselinu listovou a jód.

https://etabletka.sk/obchod/jutavit-hair-exclusive-60-gumenych-vitaminov/

Krásná a zdravá pokožka, nehty, kosti, chrupavky a vitamíny

Dnes je již všeobecně znám fakt, že naše tělo přirozeně produkuje kolagen. Kolagen je tedy přirozenou součástí kožní tkáně, ale po pětadvacátém roce našeho života však jeho produkce začíná pomalu klesat. Každý rok je to přibližně o 1 – 1,5 %. Možná tato hodnota na první pohled nevypadá až tak hrozivě, ale pravda je taková, že v 50 letech svého života většina z nás ztratí až 50 % kolagenu v pokožce. Samozřejmě, následky nenechají na sebe dlouho čekat – začínají se objevovat a postupně přibývají vrásky, pokožka není dobře hydratovaná, vlasy i nehty ztrácejí svoji krásu a pevnost. Kromě toho, nedostatek kolagenu v těle se může negativně projevit i na jiných částech těla a může mít za následek různá degenerativní onemocnění. Neměli bychom tedy jen nečinně přihlížet, jak stárneme a ubývají nám síly a svěžest, ale měli bychom svému tělu dopřát to, co potřebuje – v tomto případě jednoznačně kvalitní kolagen!

A podle čeho si takový kolagen vybrat? Skvělá volba je například kvalitní kolagen s obsahem maximálně čistého hovězího nebo rybího kolagenového peptidu, ve formě prášku a obohacený o kyselinu hyaluronovou. Vybrat si však lze i kolagen ve formě gumových vitamínů, tablet i kapslí. Ideální je užívat 8 – 10 gramů kolagenu denně.

Víte, co by měl ještě obsahovat kvalitní kolagenový doplněk kromě kolagenu?

Při výběru kvalitního kolagenového přípravku bychom si měli všímat také toho, zda obsahuje například kyselinu hyaluronovou, která je schopna vázat vodu. Jedná se totiž o polysacharid, který se nachází v lidském těle a je přítomen také v kožní tkáni.

Kromě toho by kvalitní kolagen měl obsahovat i vitamín C, který nejenže přispívá ke správné tvorbě kolagenu, ale tak ovlivňuje pěkný vzhled pokožky, zdraví zubů, kostí, chrupavek a dásní.

Ke zdraví pokožky a vlasů nemalou měrou přispívá i biotin a zinek, což pomůže i našim nehtům a kostem. Ještě lépe uděláme, pokud si vybereme kolagenový doplněk stravy, který obsahuje pouze organicky vázaný a dobře využitelný zinek, protože ten má lepší využití než anorganické sloučeniny.

Rozhodneme-li se, že do péče o zdraví svých vlasů, pokožky, nehtů, chrupavek a kostí zařadíme každodenní chutný kolagenový nápoj, uděláme velmi dobře. Z bohaté nabídky kolagenových doplňků stravy si totiž skutečně lze vybrat i takové, které mají výbornou ovocnou chuť. Třeba i ananasovou.

Vychutnejte si příjemnou chvíli a 1x denně si rozmíchejte stanovené množství kolagenu ve 250 ml vody. Získáte tak nápoj plný zdraví a zjistíte, že péče o zdraví ještě nikdy nebyla tak chutná a jednoduchá!

Faktory ovlivňující zdraví pokožky a vlasů

Na stav pokožky a vlasů ovlivňuje strava, věk i podmínky prostředí, ve kterém žijeme. Některé z těchto faktorů – například stárnutí či podnebí – nemůžeme ovlivnit. Ovšem dosah máme určitě na to, co jíme a tím dokážeme podpořit pokožku a vlasy. Různé živiny, včetně bílkovin, antioxidantů, vitamínů a kolagenu, mohou pomoci zlepšit zdraví vaší pokožky a vlasů, proto je důležité vytvořit si zdravé každodenní stravovací návyky a upravit si stravu. Ideální jsou například i potraviny, které obsahují velké množství vitamínu B5, jako například sója, vajíčka a maso. Velmi dobré účinky na stav pokožky mají i omega-3 a omega-6 mastné kyseliny, které můžeme nalézt především v některých olejích (lněném, řepkovém, slunečnicovém), ale také v rybách, mase, či vaječných žloutcích.

Jezte potraviny bohaté na bílkoviny pro obnovu buněk

Každá buňka potřebuje bílkoviny k udržení svého života. Bílkoviny jsou také hlavním materiálem, který se používá při nahrazování opotřebovaných nebo odumřelých buněk. Vaše svaly, vlasy, nehty, kůže a oči jsou tvořeny bílkovinami. Strava s nízkým obsahem bílkovin může v průběhu mnoha měsíců způsobit ztrátu odstínu pokožky, řídnutí vlasů a vrásky nad rámec přiměřený chronologickému věku.

Zařazení bílkovin do stravy ze zdrojů jako je kuřecí maso, další druhy masa, ryby, sója nebo tofu vám pomůže vyřešit tento problém. Proteinové koktejly jako náhrada jídla jsou další z možností konzumace dostatečného množství bílkovin.

Tělu dodávejte vitamíny A, C a E

Zatímco bílkoviny jsou nezbytné pro dosažení zdravé pokožky a vlasů, vitamíny s antioxidačními vlastnostmi – jako jsou vitamíny A, C a E – jsou také velmi důležité. Nedostatek kterékoli z těchto mikroživin může ovlivnit zdraví vaší pokožky. Na pokožce se snadno projevují účinky oxidačního poškození a ukázalo se, že antioxidanty jsou účinné při ochraně pokožky před oxidačním poškozením. Denní užívání multivitamínů pomáhá zajistit, aby vaše pokožka dostávala mikroživiny, které potřebuje pro svůj zdravý vzhled.

Zdravé tělo = zdravé vlasy, nehty i pokožka…

Co si budeme napovídat, je to docela jednoduché: Zdravou pokožku, vlasy i nehty můžeme mít pouze tehdy, pokud dobře pečujeme o své tělo. Takže tělo, kterému dopřejeme správnou výživu, dostatek odpočinku i zdravého pohybu, má k tomu s největší pravděpodobností všechny předpoklady. V této souvislosti je velmi užitečné zdůraznit, že když svému tělu poskytneme trvalý přísun proteinů, minerálů a živin, podpoříme tím produkci zdravých buněk, díky čemuž bude pokožka, vlasy i nehty v dobré kondici.

Naopak, pokud neodoláme a podlehneme pokušení zkoušet různé módní trendy ve stravování a diety na hubnutí, které mohou mít za následek náhlý nedostatek zdraví prospěšných tuků, vitamínů či minerálů, nepříjemné následky obvykle nenechají na sebe dlouho čekat. Dříve či později mohou přijít problémy s vysušenou, ochablou či nezdravě vypadající pokožkou, nadměrně vypadajícími a slabými vlasy bez lesku či lámavými nehty. A to přece nechceme!

Dopřejme svému tělu to nejlepší

Pokud jste se rozhodli, že se o své tělo budete dobře starat a poskytnete mu zdravou výživu, ze které bude profitovat pokožka, vlasy i nehty, je to skvělé rozhodnutí. Ale v případě, že se již v této oblasti vyskytly nějaké problémy, které je třeba urychleně řešit, nečekejte hned zázraky. Výsledky se mohou projevit podstatně později. Je to individuální, ale tento proces příjemné přeměny může trvat 2 – 6 měsíců. Tehdy je velmi dobré, pokud tento proces podpoříme užíváním kvalitních výživových doplňků. Takto se spolehlivě postaráme o to, abychom svému tělu pravidelně nabízeli i to, co ve své běžné každodenní stravě nenajdeme.

Podle čeho si vybírat doplňky stravy?

Pokud hledáme opravdu kvalitní doplněk stravy, který prospěje kráse naší pokožky, vlasů i nehtů, určitě by měl obsahovat biotin a vitamín B1. Biotin přispívá k udržení zdravých vlasů a zdravé pokožky. Vitamin B1 a biotin pomáhají správné funkci psychiky, dobrému fungování nervového systému a optimální látkové výměně, důležité pro tvorbu energie. Mimořádně důležité jsou i takové aktivní složky jako olej z pšeničných klíčků, extrakt ze zlatého prosa, kyselina pantotenová (vitamin B5), thiamin (vitamin B1), cystin, methionin 6 mg.

Dobrou volbou jsou také výživové doplňky s obsahem hydrolyzovaného kolagenu Peptan®, vitamínu C, kyseliny hyaluronové, organického zinku a Quali®-B biotinu.

Prostřednictvím takových výživových doplňků dodáme svému tělu jednoduchým a přirozeným způsobem to, co pro své dobré fungování a pěkný vzhled potřebuje. Navíc, všechny jejich složky se krásně doplňují a zajišťují skvělý účinek:

Kolagen je přirozenou součástí kožní tkáně.

Kyselina hyaluronová je polysacharid s vysokou schopností vázat vodu, který se nachází iv lidském těle a nachází se mimo jiné iv kožní tkáni.

Vitamin C přispívá ke správné tvorbě kolagenu a tím i ke správné funkci pokožky, zubů, kostí, chrupavek a dásní.

Biotin a zinek přispívají udržení zdravé pokožky a zdravých vlasů. Zinek přispívá k udržení zdravých kostí a nehtů.

Tak co na to řeknete? Už víte, co všechno byste měli udělat pro svoji krásu a zdraví? Pokud ano, nic neodkládejte a využijte všech dobrých rad do své každodenní péče. No a pak vám už opravdu nic nebude bránit v tom, abyste přicházející období přežili v dobrém zdraví, plní energie a šarmu, is úsměvem na tváři.

Výsledky pro jutavit (91) (etabletka.sk)

Sledujte nás i na sociálních sítích




Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Eva Nováčková
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com

Zdroj:
woman.sk