Buďte silné, pozitivní – buďte sami sebou






Mnohdy jsme uváděni v omyl množstvím vysportovaných těl, které denně vidíme v médiích. Je tu proto čas přehodnotit naši představu o tom, co je „krásné“. Buďte samy sebou 🙂

samy sebou

Neustále jsme vystavováni nekonečnému množství vysportovaných těl, což není vždy na škodu. Ale bohužel, často jsou špatným způsobem prezentovány. Věřím, že existuje také pozitivní způsob, jak se dívat na fit a zdravé lidi. Je to totéž, jako vidět reklamu na fast food, díky které bažíme po nezdravých jídlech. Také se můžeme dívat na zdravá těla, která nás mohou motivovat zvednout se z gauče a hýbat se. Na základě mých zkušeností, toto počáteční nadšení, že „chci takové tělo“, které jste viděli v časopisech nebo na internetu, je často a rychle nahrazeno pravdivým poznáním, že zdravá životospráva a aktivní životní styl, díky kterému se cítíme a vypadáme dobře.

Co je tvoje motivace?

Mnohokrát se lidé cítí provinile, že jejich motivací je marnivost. Ale v podstatě nezáleží na tom, z čeho vaše motivace vychází. Ať už je motivací touha žít zdravě a aktivně, nebo je to fakt super pěkné sportovní oblečení, které je součástí aktivního životního stylu. Vůbec se nemusíte stydět za důvody, které jsou za vaším úsilím zlepšovat se. Jakékoli prospěšné kroky, které podniknete k tomu, abyste byli fit a zdraví, je dobrá věc. Myslím si, že udržovat své tělo ve zdravých hranicích a mít dobrý pocit, je to nejdůležitější. Ale tedy, i sladěné tenisky k oblečení na cvičení, to také není k zahození.

Buďte pozitivně!

Měli bychom se těšit z našich přátel, kteří s námi sdílejí své pokroky ve fitness. Totéž platí i při pohledu na fitness modelů z obálek magazínů. Inspirujte se také ženami, které rády nosí úžasné outfity do fitka. Pamatujte si, že váš pozitivní pokrok a nadšení dokáže inspirovat druhé. Každý z nás si najde na svém těle část, která jej deprimuje. A vůbec se není třeba cítit provinile, je-li motivací pro fitness a zdravé stravování snaha o úpravu problémových partií. Pravdou je, že často je to jen přechodná fáze. A je možné, že ty úžasné pocity, které budete mít díky zdravému životnímu stylu, vám naprosto dovolí zapomenout na vaše specifické partie.

Zde je několik tipů, které vám pomohou s problémovými ženskými partiemi, přičemž nezapomenete na vaše zdraví, které je priorita. Buďte samy sebou.

Zlepšete vás celkový přístup:

Pracujte na dosažení zlepšení vašeho celkového fitness levelu a zahrňte vaše konkrétní cíle, které se týkají vašeho těla nebo celkové mety do vašeho plánu. Práce na vašich problémových partiích několikrát týdně vám pomůže vybudovat smysl pro kontrolu.

Zvyšte kardio, abyste spalovali tuky:

Kardiovaskulární cvičení jako běh, cyklistika, jízda na kole či plavání spalují kalorie a dokonce i uložený tělesný tuk. Pokud chcete shodit trochu tuku z vašich boků a zadečku, ujistěte se, že jste zapojili kardio cvičení jako základ. Pamatujte si, že vy nemůžete rozhodnout, kde a odkud bude vaše tělo tuk spalovat. Neexistuje nic takového jako cílený redukční bod. Nicméně, přidáním 30 – 45 minut kardia třikrát týdně vám pomůže spálit tuk. Chcete-li zaměřit vaše kardio cvičení na spodní část těla, zkuste běh, stoupání do kopce nebo spinning.

samy sebou
https://www.shutterstock.com

Budujte si svalstvo:

Chcete-li zlepšit svalovou hmotu vašeho spodního těla, musíte přidat cvičení pro spodní tělo jako součást vaší rutiny. Mými oblíbenými cviky při úpravě boků a zadečku jsou dřepy, výpady, výstupy a zvedání nohou na podložce. Dokonce i když máte spodní část těla hubenou, budování svalů je dobrá volba. Začněte s cvičeními, při kterých používáte vlastní váhu, pokračujte přidáním odporu jednoruček nebo činky. Tři dny do týdne po 30 minut je výborný začátek.

Udělejte malé změny v jídelníčku:

Vyvážená strava je jeden z nejdůležitějších faktorů na cestě za vaším novým tělem. Chcete-li zlepšit vaši svalovou hmotu, musíte konzumovat adekvátní množství proteinů. Chcete-li zvýšit počet cvičení, která děláte, ujistěte se, že jste dostatečně hydratované a přijímáte dobré uhlohydráty. Mým osobním tipem je, abyste si sepisovali váš denní příjem do potravinového deníku, takže uvidíte, co všechno přijímáte. Uděláte tak malé změny, zejména vynechávání nezdravého jídla a nahradíte jej zdravějšími možnostmi. Pokud se zaměříte jen na snacky, budete překvapeni, kolik skrytých kalorií přijímáte. Zredukování pár stovek kalorií denně mohou mít časem velký dopad na vaše tělo.

https://www.shutterstock.com

Ještě předtím, než začnete pozorovat první výsledky, zjistíte, že díky malým krokům dokážete vaše tělo posílit a získat celkovou sebedůvěru a vzhled. Vždy pamatujte na to, že naprosto důležité je zbavení se jakýchkoli pocitů viny, které jsou při vaší cestě za zdravím a fitness.

Sledujte nás i na sociálních sítích




Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Eva Nováčková
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com

Zdroj:
woman.sk