Noční vyjížďky do chladničky pod kontrolou






Každý z nás už minimálně jednou za život zhřešil jídlem. Někdy si prostě nedokážeme odepřít noční vyjížďky do chladničky, schovávání tabulek čokolády pod peřinou nebo nekonečné šoupání bramborovými lupínky u televize. Pokud se pro vás podobné zvyky stanou pravidelností, máte problém. Váš organismus na ně zareaguje nejen zvýšením tělesné hmotnosti, ale také možnými zdravotními komplikacemi.

Přejídáme se z různých důvodů. Stačí, když se porouchají vztahy v práci či v rodině, nebo jen tak, protože jsou právě svátky a vnitřně si dovolíme dopřát si více než kdy jindy. Zvýšenou chuť k jídlu způsobují i ​​nezdravé potraviny, které denně konzumujeme. Sladkostmi, bílým pečivem, smaženými těžkými jídly a neodolatelnou nabídkou v zařízeních s rychlým občerstvením tělo dopujeme neúměrným množstvím tuků a nasycenými mastnými kyselinami.

Neustálé přejídání je příčinou vzniku mnoha zdravotních problémů, k nimž patří obezita nebo kardiovaskulární onemocnění. Kromě toho nadměrnou konzumací nevhodných potravin se v organismu oslabuje imunitní systém a tělo je náchylnější podlehnout virům, které nás dennodenně obklopují.

výjezdy do chladničky
https://www.shutterstock.com

Pozor na jarní viry

Příchod jara s sebou přináší nejen první sluneční paprsky, ale také pocit psychické a fyzické únavy. Pokud jsme tělo během zimy zasycovali jen nezdravou stravou, snadno podlehne některému z jarních virů. Jedním z těch méně příjemných je střevní chřipka. Neustálé přehánění na toaletu nezlepší náladu nikomu z vás. V případě, že vás podobné potíže postihnou, měli byste začít jíst dietní jídla a zvýšenou pozornost věnovat pitnému režimu. Pomoci vám může i některý z volně prodejných léků, které obdržíte v lékárně. Jedním z nich je například Imodium, jeho jedinečnost spočívá v tom, že dokáže zaúčinkovat velmi rychle, někdy už do hodiny od užití kapsle.

https://www.shutterstock.com

Začněte se detoxikovat

Komplikacím z přejídání i nepříjemným virovým onemocněním se můžete vyhnout, změníte-li způsob stravování. Posílíte tak imunitu a vaše tělo nebudou obývat nebezpečné toxické látky. Na začátek byste se mohli detoxikovat. Jaro je jedním z nejideálnějších období pro očistu. Pokud se na ni dáte, zkuste omezit příjem živin, které mají na váš organismus negativní vliv a zajistěte mu dostatečný přísun vlákniny v podobě ovoce, zeleniny, luštěnin a obilovin. Nezapomínejte ani na pitný režim. Řídit byste se měli pravidlem, že optimální je vypít tři až čtyři decilitry tekutin na deset kilogramů tělesné hmotnosti denně. Podpůrné účinky na čištění organismu má také petržel, česnek, reveň nebo réva.

Správnou životosprávou byste měli minimalizovat negativní vliv potravin na vaše tělo. Potom už pro vás bude hračka dostat pod kontrolu noční výlety do chladničky.

Kateřina Pružinová

Sledujte nás i na sociálních sítích




Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Eva Nováčková
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com

Zdroj:
woman.sk