Bolí vás záda? Toto může pomoci!






Pokud patříte k těm „vyvoleným“, kterých často bolí zátylek, krční páteř, záda či oblast křížů, naučte se pár účinných cviků, které je třeba procvičovat alespoň 10 minut denně – nejlépe hned ráno, po probuzení. Takto na „svůj denní příděl“ cviků alespoň nezapomenete a budete se hned po ránu cítit lépe. 😛

Nejlepší bude, pokud budeme cvičit na zemi – buď na karimatce, nebo si na zem prostřeme deku.

Hojivé klubíčko

Lehneme si na záda a kolena přitáhneme co nejvíce k bradě. Nohy si obejmeme rukama a bedra se snažíme držet u podložky. Lokty máme pokrčené do stran a rukama pomalu nohy stále přitahujeme k tělu. Takto vydržíme alespoň 10 vteřin a poté celý cvik pravidelně opakujeme 15krát za sebou.

Cvičení na zádech

Ležíme na zádech, ruce máme položeny volně podél těla, nohy jsou mírně pokrčené. Bederní oblast se snažíme tlačit co nejvíce k podložce a přitom pomalu stahujeme břicho v oblasti pupku. Potom dolní část břišního svalu povysuneme směrem k bradě, stáhneme sedací část a 5 – 10 vteřin takto vydržíme. Opakujeme 10krát.

Čtyřnožky

Klekneme si na všechny čtyři končetiny as nadechnutím vytočíme hlavu nejprve doleva – vydržíme alespoň 5 vteřin a pravidelně dýchajíc se vrátíme do původní polohy. Při vydechnutí svěsíme hlavu a poté uděláme tentýž cvik doprava. Na každou stranu opakujeme cvik alespoň 5-10krát.

Cvičení na bříšku

Lehneme si na břicho a ruce si pohodlně složíme pod hlavu. Nohy máme volně natažené, paty u sebe. Sedací část a stehna stahujte k sobě, pár vteřin takto vydržte, poté se nadechněte a stáhněte sedací část ještě silněji – pak povolte. Opakujte alespoň 15krát za sebou.

Nezapomínejme na správné dýchání.

Sledujte nás i na sociálních sítích




Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Eva Nováčková
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com

Zdroj:
woman.sk