Skvělý čas na 20 let!





Prescott Gem and Mineral Club bude hostit svou každoroční výstavu 2.-4. srpna v Prescott Valley a přijímá členy po celý rok.

Hrstka oddaných rockhoundů založila Prescott Gem and Mineral Club v roce 2003. Dnes je to jeden z největších drahokamových klubů v Arizoně, který se může pochlubit členstvím více než 300 lidí.

Měsíční setkání se konají v komunitním centru v Chino Valley. Klub zve hosty k účasti a dozvědět se více. Většinu měsíčních schůzek zahrnuje program na různá témata, od exkurzí do terénu s loveckými psy přes korálkování až po místní geologii.

Klub uspořádal svou první show v roce 2004. Nebylo to nic víc než párty na zadních dveřích pro členy. V průběhu let se výstava rozrostla od svých skrovných začátků v budově hospodářských zvířat na výstavišti Yavapai County Fairgrounds, kde muchy převyšovaly počet patronů, až po dnešní největší halovou výstavu v severní Arizoně. V roce 2024 přehlídka opět převezme Findlay Toyota Center v Prescott Valley na tři dny rockové zábavy!

Od pátku 2. srpna do neděle 4. srpna mohou lidé najít vše, po čem jejich srdce touží v souvislosti s horninami a minerály, včetně hotových jedinečných šperků, hrubé skály, desek, fosílií, kabošonů, vzorků minerálů, nástrojů, vybavení. , korálky, nálezy a mnoho dalšího. Představení více než 65 prodejců z celých západních Spojených států nezklame.

Kromě různých prodejců se ve vitrínách chlubí svými kolekcemi a talentem i členové klubu. Letos bude Les Presmyk, rodák z Arizony a dlouholetý sběratel, prodejcem a bude mít výstavu se skupinou jeho jemných minerálů mědi z Arizony. David R. Freeland, Jr., bude také prodejcem a bude mít výstavní stánek. Náš fluorescenční minerální stánek, více než pouhý displej, je kinetická vzdělávací show zahrnující lasery a dva různé ultrafialové iluminátory. Fluorescenční minerální zážitek jako žádný jiný na světě, to je jedinečná vlastnost Prescott Show.

Pokud by to nestačilo, je tu dětský koutek, kde mohou malí a malí srdcem roztočit kolo o ceny a držet v ruce nějakou dinosauří kost nebo koprolit (jupí, to je zkamenělé dino hovno).

Každý platící účastník získá zdarma slosovatelný lístek o skvělé denní ceny. Pokud si myslíte, že je tento klub a koníček něco pro vás, je tu klubový stůl s dobrovolnými členy, kteří rádi zodpoví vaše dotazy a přihlásí vás.

Rušno bude po zbytek roku také Prescott Gem and Mineral Club. Klub nabízí několik stipendií Yavapai College. Informace o stipendiích najdete na klubovém webu. Tam jsou měsíční exkurze do rock-hounding skvrny po celém státě a alespoň jeden mimo-státní exkurze každý rok. A nebojte se, pokud jste nováček. Členové vám vždy rádi pomohou identifikovat poklady, které jste našli.

Klub má také workshop s instruktory, kteří vám pomohou naučit se umění lapidária nebo plácnout skálu, kterou jste si přivezli domů z posledního výletu.

Prescott Gem and Mineral Club se věnuje zvyšování vědeckých znalostí o minerálech, drahokamech, horninách a fosiliích. Členství v klubu je otevřené pro všechny věkové kategorie a úrovně, od zasvěceného sběratele fosílií po lidi, kteří milují krásné kameny a minerály dostupné kolem nás.

Více se dozvíte na https://www.prescottgemmineral.org.




Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Eva Nováčková
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com


Zdroj: prescottwomanmagazine.com