Klasické filmy, které by měly vidět všechny děti




Klasické filmy mají schopnost zanechat nezapomenutelný dojem na divácích všech generací. Existuje mnoho dětských filmů, které se staly ikonami a dodnes jsou oblíbené mezi malými i velkými diváky. Tyto snímky nejen baví, ale také učí děti hodnotám jako je odvaha, přátelství či láska k rodině. Pokud jste rodičem nebo pedagogem, určitě byste měli zařadit tyto klenoty do seznamu filmů, které by měly vidět všechny děti. Připravili jsme pro vás výběr pěti klasických filmů, které si zaslouží vaši pozornost a budou inspirovat i vaše ratolesti.

Učení hodnot prostřednictvím klasických filmů

Klasické filmy mají nejen zábavnou hodnotu, ale také mohou dětem předávat důležité životní lekce a hodnoty. Prostřednictvím klasických filmů se děti mohou učit empatii, tolerance, odvaze či solidaritě. Například ve filmech jako Forrest Gump nebo Kniha džunglí se ukazuje síla přátelství a odhodlání v tvrdých situacích.

Další významnou hodnotou, kterou klasické filmy mohou dětem předat, je historie a kulturní kontext. Děti se skrze tyto filmy mohou dozvědět o událostech minulosti či tradicích jiných kultur. Filmy jako Schindlerův seznam nebo Romeo a Julie jim mohou pomoci lépe porozumět světu kolem nich a rozšiřovat si obzory prostřednictvím uměleckého vyjádření různých témat.

Ikony dětského filmového světa

V dětském filmovém světě existuje mnoho ikon, které jsou nezapomenutelné a zanechaly stopu v srdcích diváků po celá desetiletí. Jednou z těchto ikon je například Mary Poppins, kouzelná chůva s deštníkem a kabelkou plnou překvapení. Tento film se stal legendárním díky kombinaci animace a živých herců, stejně jako skvělému hereckému výkonu Julie Andrews.

Další ikonickou postavou dětského filmového světa je E.T., mimozemský tvor ze slavného snímku Stevena Spielberga. Tato roztomilá postava se stala symbolem přátelství mezi člověkem a mimozemšťanem a dodnes si ji pamatujeme pro její dojemné scény plné emocí. Filmy jako Mary Poppins a E.T. jsou nejen zábavné pro dospívající diváky, ale také mají hluboký morální podtext, který by mohl být inspirací pro budoucí generace.

Nezapomenutelné dojmy pro malé diváky

Pro malé diváky jsou klasické filmy skvělým způsobem, jak si vytvořit nezapomenutelné dojmy. Jedním z takových filmů je například Pán prstenů: Společenstvo Prstenu. Tato epická fantasy pohádka plná dobrodružství a magie dokonale uchvátí děti svým příběhem o odvaze, přátelství a síle společného úsilí.

Dalším nezapomenutelným filmem pro malé diváky je animovaný snímek Lví Král. Tento klasický film Disneyho nabídne dětem nejen krásnou animaci a skvělou hudbu, ale také silné poselství o lásce, rodině a odpovědnosti. Děti se budou smát s roztomilými postavičkami Timonem a Pumbou, ale také budou mít možnost prožít emocionální okamžiky s hlavním hrdinou Simbou. Král Lev je jedním z těch filmů, které by měly vidět všechny děti, aby si odnesly cenné životní lekce i nezapomenutelné vzpomínky na svůj dospívající vzdorujícím obdobím.




Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Eva Nováčková
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com